Spoštovani starši!

Kljub številnim varnostim ukrepom se že zelo veselimo ponovnega odprtja in srečanja z vami. Zahvaljujemo se vam za povratne informacije glede števila otrok, ki bodo s ponedeljkom, 18. 5. 2020, začeli ponovno obiskovati vrtec Medo. Na tem mestu bi radi še enkrat poudarili, da vrtec vrata odpira za vse zdrave otroke.

Skladno z okrožnico MIZŠ in priporočili NIJZ ter priporočili Zavoda RS za šolstvo za ponovno odprtje vrtcev v času epidemije COVID-19 bomo tudi v našem vrtcu prilagajali protokole prihoda in odhoda v vrtec ter prilagajali vzgojno-izobraževalno delo v oddelkih. Prav tako bomo za zaščito otrok kot zaposlenih pred okužbo izvajali vse splošne higienske ukrepe.

Vse najpomembnejše informacije glede prihoda in odhoda v vrtec vam posredujemo v Protokolu za prihajanje in odhajanje otrok in odraslih v vrtec in iz vrtca. Naprošamo vas, da se s protokolom seznanite preden pripeljete otroka v vrtec. Starši ste protokole dolžni upoštevati.

Vrata vrtca bodo zaklenjena, zato  vas naprošamo, da se za urejanje administrativnih in drugih zadev predhodno naročite po telefonu ali elektronski pošti. Vse kontakte najdete na spletni strani vrtca.

Vse starše naprošamo, da iz vrtca odnesete vse stvari svojih otrok, saj morajo biti garderobe popolnoma prazne, zaradi zagotavljanja temeljitega čiščenja in razkuževanja. Ob tem bi radi pozivali tudi starše, katerih otroci trenutno ne obiskujejo vrtca, da se po predhodni najavi pri strokovni delavki skupine ali v tajništvu vrtca dogovorite za termin prevzema stvari.

Starši ste dolžni ob prihodu v vrtec nositi svojo zaščitno masko. Pred vhodom si razkužite roke in dezinficirate obutev na pripravljenih predpražnikih in vzdržujete razdaljo 1,5 metra do drugih. Otroci si v vrtcu ne bodo razkuževali rok, ampak si jih bodo večkrat dnevno temeljito umili. Otroci in zaposleni v oddelku ne bodo nosili mask, veliko časa bodo preživeli na prostem.

S ponedeljkom, 18. 5. 2020, bomo sprejeli otroke, katerih starši ste vrnili izpolnjeno izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec do torka, 12. 5. 2020 do 12. ure. Starše pozivamo, da prijavo podate tedensko.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav!

dr. Anja Podlesnik Fetih

ravnateljica

PRILOGI:

Obvestilo za starše

Protokolu za prihajanje in odhajanje otrok in odraslih v vrtec in iz vrtca

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 13)