Spoštovani starši in skrbniki!

 

V veljavo so stopile nove določene spremembe vezane na odzivanje ob sumu okužbe ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

ODZIVANJE OB SUMU OKUŽBE S SARS-COV-2 pri otroku.

Če zboli otrok z vročino in drugimi simptomi oz. znaki bolezni covid-19 v vrtcu, vas bomo o tem obvestili. Otrok vas bo počakal v izolacijski sobi. Starši ste naprošeni, da pridete po otroka čim prej. Starši se posvetujete z izbranim osebnim zdravnikom otroka.
Če zdravnik napoti otroka na testiranje in če je izvid testa negativen, ukrepi znotraj našega vrtca niso potrebni. Če zdravnik napoti otroka na testiranje in je izvid testa pozitiven, ta dobi navodila za zdravljenje in izolacijo od izbranega zdravnika. Starši o pozitivnem izvidu obvestite vrtec. Vodstvo vrtca bo nato postopalo  skladno z usmeritvami v aktualnih navodilih za odzivanje na potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2 (https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje).

Tudi, če otrok zboli v domačem okolju in je izvid testa pozitiven vas naprošamo, da nas o tem nemudoma obvestite.

ODZIVANJE OB POTRJENEM PRIMERU OKUŽBE S SARS-COV-2

Predšolski otroci ob posamezni potrjeni okužbi s SARS-CoV-2 v oddelku ne gredo v karanteno na domu. To velja le za karanteno na domu, ki je posledica visokorizičnega stika v vrtcu. Če ima predšolski otrok visokorizični kontakt izven vrtca, je napoten v karanteno na domu skladno s splošnimi postopki (https://www.nijz.si/karantena).

Otroci od danes dalje torej ne bodo šli avtomatsko v karanteno v primeru potrjene okužbe s SARS-CoV-2 znotraj oddelka. Kljub temu se priporoča samotestiranje na domu za predšolske otroke iz oddelka s potrjeno okužbo s SARS-CoV-2 za čas trajanja predvidene 7-dnevne karantene na domu.

V primeru pojava nadaljnjih okužb v oddelku, vas bo vodstvo vrtca o tem obvestilo  – vezano na novo obdobje priporočenega samotestiranja na domu.

S strani vodstva vrtca boste preko e-maila redno obveščeni o morebitni/h okužb-i/ah znotraj oddelka.

Le v primeru, da bo v oddelku potrjena okužba pri ≥ 30 % predšolskih otrocih znotraj 14 dni, bo v karanteno na domu napoten celoten oddelek. Tudi o tem primeru boste starši obveščeni preko e-pošte.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Vodstvo vrtca

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost