Spoštovani straši in skrbniki!

 

Na podlagi predloga OŠ Janka Kersnika Brdo, VVE Medo, je Občinski svet Občine Lukovica na svoji 6. redni seji v sredo, 11. 10. 2023, odobril nove cene programov predšolske vzgoje.

 

Nova cena velja od 1. oktobra 2023 dalje, in sicer:

I. starostno obdobje: 641,14 EUR

II. starostno obdobje: 514,53 EUR

 

Mesečni znesek živil znaša 54,00 EUR.

 

Razlog povečanja cene vrtca je dvig stroškov dela, zaradi napredovanja zaposlenih v višje plačne razrede, povečanje zneska za letni regres, dvig regresa za prehrano in prevoz, kot tudi dvig cen materialnih stroškov, zaradi rasti cen blaga, energentov, surovin in ostalih storitev v letu 2023. Zaradi dviga cene živil je prišlo tudi do povišanja zneska za prehrano.

Višina vašega plačila se z odločbo določi kot odstotek, ki ga plačate starši od cene programa, v katerega je otrok vključen. Razliko krije občina stalnega bivališča otroka, torej v večini primerov Občina Lukovica.

V veljavi še vedno ostaja pravica do brezplačnega vrtca za drugega otroka iz iste družine, ki je vključen v vrtec hkrati s starejšim sorojencem. Pravice do brezplačnega vrtca pa boste deležni tudi vsi starši, ki imate v vrtcu tretjega ali nadaljnjega otroka, ne glede na to, ali so starejši sorojenci še v vrtcu.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

 

 ravnateljica:

Anja Podlesnik Fetih

 

 

Priloga:

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost